Press "Enter" to skip to content

Bitcoin opp mot 10.000 dollar

For en drøy uke siden passerte kryptovalutaen Bitcoin 8000 dollar for første gang. Denne uken kan den nå 10.000. Tradisjonelle valutaer utfordres.

AV DAG HERBJØRNSRUD, dag@vis24.no

Bitcoin (BTC) er en digital ‘valuta’ som verken er utstedt eller regulert av noen sentralbank.

Fordelene med Bitcoin er blant annet at transaksjonene skjer langt raskere enn med vanlig bankoverføring. Det er i tillegg få eller ingen kostnader knyttet til bruken.

Natt til mandag gikk bitcoin-prisen over 9.600 dollar, noe som betyr at den kan nå den symbolske titusen-dollargrensen innen kort tid. Bare den siste uken har prisoppgangen vært på hele 20 prosent.

Den totale markedsverdien for kryptovalutamarkedet er nå over 300 milliarder dollar, ifølge data fra Coin Market

IMF-leder: Christine Lagarde. Foto: Wikicommons

Cap, skriver E24.

Samme nettsted forteller mandag at norske David Sønstebø er en av fire grunnleggere av en annen kryptovaluta, IOTA – verdens åttende største i sitt slag i verden. IOTA har økt sin verdi med over 20 prosent de siste dagene, og den er nå verdt over 20 milliarder kroner.

Sønstebø opplyser at Innogy skal bruke IOTA i Oslo2Rome-prosjektet i oktober i år. Dette Oslo-Roma-prosjektet går ut på å bygge standardiserte ladestasjoner for elbiler i hele Europa.

Sist måned gikk lederen av Det internasjonale pengefondet (IMF), Christine Lagarde, ut og sa at hun så en potensielt stor fremtid for kryptovalutaene. I en tale antydet hun at de digitale valutaene kan ta over innen 2040, skriver Forbes. Fortsetter de siste ukers Bitcoin- og IOTA-vekst, kan endringen muligens også komme tidligere.

 

 

 

 

 

%d bloggere liker dette: